Wierszokleta
Image default
Household

Schik de tweepersoonsbedden naast de passpiegel

Schik de tweepersoonsbedden naast de passpiegel

Het indelen van slaapkamermeubels kan een lastige opgave lijken. Maar als je begint met het uitzoeken van de essentiële stukken, vervolgens de indeling kiest en afwerkt met accessoires, komt je kamer in een mum van tijd tot zijn recht. Begin bij het uitzoeken van slaapkamermeubels met de essentiële stukken, zoals:

  • Een tweepersoonsbed
  • Een nachtkastje
  • Een commode of kist
  • Een passpiegel

Als je die eenmaal hebt uitgezocht, heb je een goede basis om de rest van de kamer mee in te richten. Slaapkamersets – pakketten met tweepersoonsbedden en een paar bijpassende stukken – zijn een snelle en gemakkelijke manier om te beginnen met het opknappen van je kamer. Met slaapkamersets kan je decoratieve items zoals de passpiegel en verlichting toevoegen om de stijl aan te vullen. Zo kan je gemakkelijk en betaalbaar stukken vervangen na verloop van tijd of als uw smaak verandert. Als je niet begint met een slaapkamerset, beslis dan welke kleur je wilt voor de houten onderdelen in de kamer en bouw van daaruit verder. Als je donkerder hout wilt dan een lichte afwerking, kan je de ruime keuze aan slaapkamermeubels beperken om stukken te vinden die je mooi vindt en die ook bij elkaar passen. 

Een slaapkamerindeling kiezen

Na de basisstukken, zoals de tweepersoonsbedden te hebben gekozen, moet je bedenken hoe je ze in de ruimte wilt indelen. Om latere frustraties te voorkomen, begint je met het kiezen van een plek voor het grootste meubelstuk in de slaapkamer: de tweepersoonsbedden. Zoek een muur zonder ramen (voor het geval je een hoog hoofdeinde hebt of er later een wilt kopen), of een plek die groot genoeg is tussen twee ramen. Als je genoeg ruimte hebt, kun je proberen je bed in een hoek te zetten en het diagonaal de kamer in te trekken. Het diagonaal plaatsen van de tweepoersoonsbedden is uniek, maar moeilijker in te richten.

Als uw hoofdeinde vlak tegen een muur staat, kan je meer meubels zoals de passpiegel kwijt in de omgeving. Nachtkastjes passen gemakkelijk aan weerszijden van het bed, of aan één kant, afhankelijk van de breedte van de muur. Een commode is veel gemakkelijker diagonaal te plaatsen, vooral als het een hoge kast is. Het schuin plaatsen van hoge stukken neemt niet zoveel extra horizontale ruimte in beslag en voegt interessante lijnen toe aan uw opstelling. Als je weinig ruimte hebt, kan een klein dressoir dienen als nachtkastje aan één kant van het bed. Aan het voeteneind van het bed kun je extra spullen zoals de passpiegel plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je hoeft alleen maar de ruimte die je hebt op te meten en na te denken over uw dagelijkse bezigheden om de vorm te laten passen bij de functie.

Mix en Match voor een aangepaste stijl

Of je stijl nu meer naar de kust of naar Boho neigt okan je nog steeds stukken mixen en matchen om een unieke, persoonlijke slaapkamer te creëren. Je basisstukken kunnen worden beschouwd als rustieke slaapkamermeubels, maar dat betekent niet dat je het bij soortgelijke accenten moet houden. Als je bijvoorbeeld avontuurlijk voelt, probeer dan glam beddengoed te combineren met uw rustieke meubels voor een spannende en onverwachte combinatie. Als je een meer traditionele slaapkamerset hebt gekozen, probeer dan hedendaagse accenten in je ruimte te gebruiken. Een strakke lamp in de hoek of op het nachtkastje kan uw traditionele kamer een licht modern randje geven en tegelijkertijd de inrichting actueel houden.

De belangrijkste conclusie: Je moet je niet gevangen voelen in één stijl. De basis van elke slaapkamer is het bed. De meeste mensen geven de voorkeur aan tweepersoonsbedden, omdat die ruimer is. Laat ook andere essentiële slaapkamermeubels een hippe look geven, zoals de vloerkleed in het midden van de kamer, een stoel met patroon in de hoek of een antieke passpiegel aan de voetkant van het bed te plaatsen. Door verschillende stijlen met elkaar te combineren kun je een nieuw designgenre creëren dat helemaal van jou is.

tweepersoonsbedden