Wierszokleta
Image default
Finance

De beste manier om schulden af te lossen

Vergeet niet dat een lening ooit afgelost moet worden! In dit artikel besteden we aandacht aan schulden en hoe u deze kunt aflossen. Het is immers essentieel om in de toekomst uw schulden te kunnen aflossen, aangezien de schulden anders alleen maar groter worden.

 

Controleer de AFM vergunning van de kredietverstrekker.

 

Als u geld gaat lenen dan is het zinvol om de AFM (autoriteit financiële markten) vergunning van de kredietverstrekker te controleren. Het is goed dat u weet dat AFM op verschillende manieren toezicht heeft op de kredietverstrekkers. Er worden hier drie manieren uitgelegd. Om te beginnen controleert AFM of dat de kredietverstrekker de juiste informatie aan de consumenten door geeft. Er zijn bepaalde regels die nageleefd moeten worden. Er worden veel advertenties gemaakt met reclame waarin mensen u van alles duidelijk willen maken, het is belangrijk dat dit volgens de regels wordt gedaan. Zijn er bepaalde regels niet nageleefd, dan is het zaak dat de AFM de kredietverstrekker gaat straffen, hier is intensief toezicht op.

 

De AFM geeft vergunningen af.

 

Ook geeft de AFM vergunningen aan financiële dienstverleners. Deze mag namelijk alleen geld uit gaan lenen als hij een vergunning van de AFM heeft. Deze vergunning krijgt een organisatie niet zomaar, deze krijgt zij alleen wanneer zij aan de eisen voldoet. Mocht het zo zijn dat de kredietverstrekker niet over de juiste vergunningen beschikt, dan kan de AFM ook hier weer de kredietverstrekker voor straffen. De kredietverstrekker wordt ook continu gecontroleerd, dit doet de AFM ook zelf.

 

Als iemand zich niet aan de wet houdt.

 

Het kan zijn dat een kredietverstrekker een vergunning heeft, maar wie zegt dat dit ook garandeert dat hij zich houdt aan de wet? Dit moet gecontroleerd worden en deze taak neemt de AFM op zich. Als er een vergunning is gegeven door de AFM dan kan deze toch op bezoek gaan bij een kredietverstrekker en controleren of zij zich aan de regels houden of niet. Als zij dan toch de wet overtreden dan worden er maatregelen genomen. Welke maatregelen er worden genomen is afhankelijk van wat de kredietverstrekker heeft gedaan, maar het is belangrijk dat men goed de tijd neemt om alles goed op orde te hebben, een controle kan ook onaangekondigd plaatsvinden. Als u geld gaat lenen is het verstandig dat u een kredietverstrekker op de AFM vergunning gaat controleren, zo kunt u in ieder geval alvast een deel van de problemen uit de weg gaan en ook vervelende verrassingen voorkomen.

 

Verstandig lenen.

 

Goedkoop en snel geld lenen is natuurlijk leuk, maar leent u ook verstandig? Verstandig lenen is het lenen tegen voorwaarden die bij uw persoonlijke situatie passen. Op die manier bent u er zeker van dat u de schuld binnen de looptijd kunt aflossen en komt u niet in de schuldsanering terecht. Met ons leert u verstandig geld lenen.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/